Nye regler for permanent baglys


I juni 2016 trådte nye regler i kraft i EU med hensyn til baglys på bilen.

Nye biler, der skal typegodkendes i EU fremover, skal have baglyset tændt hele tiden, ligesom det hidtil har været med kørelyste foran på bilen.

Der kan dog gå adskillige år inden der er permanent baglys på alle biler i trafikken.

En typegodkendelse, for en bilmodel, gælder i hele modellens produktionstid. Biler der er solgt og leveret, er IKKE og bliver IKKE, omfattet af regelændringen og kan således køres lovligt uden baglys i hele deres levetid.

De nye biler der står til salg i forretningerne i dag, er for de flestes vedkommende, således heller IKKE omfattede, idet de er standardtypegodkendte inden juni 2016.

Biler der endnu ikke er producerede, men som produceres efter en stadardtypegodkendelse fra før juni 2016, er heller ikke omfattede.

Kun fremtidige bilmodeller, der skal standardtypegodkendes i EU efter juni 2016, vil være omfattede af ændringen og dermed altid have baglyset tændt under kørsel.

Nogle bilproducenter vil dog nok vælge, at ændre produktionen af nuværende modeller til de nye regler, selv om det ikke vil være et krav.

Det man skal huske er, at det altid er førerens ansvar, at der er lys, herunder baglys, på bilen i lygtetændingstiden og i vejr med nedsat sigtbarhed. Dette uanset under hvilken typegodkendelse bilen er produceret.

Hvis du ønsker at få din bil ændret til at have permanent baglys, kan det sagtens lade sig gøre. Vi tilbyder at udføre ændringen til kun kr. 1.295,00 inklusive moms. Prisen gælder alle biler/modeller.

 
 
 
Udviklet af Bilinfo